Бургазлия ще представя България на световното по джетски в Тайланд

Миналата година Кристиян Киров се класира на престижното 13 място от общо 30 състезатели

Бургазлията Кристиян Киров и тази година ще представи България на Световното първенство по джетски, което ще се проведе в Тайланд. Това съобщиха от спортен клуб „Съни Бийч Джетски Рейсинг”, чиито възпитаник е Киров, пише topnovini.bg. Най-бързите мъже на платената във вода, ще мерят сили със своите мощни джетове в Патая на 4, 5 и 6 декември. Киров участва на първенството и миналата година, като записа впечатляващо класиране за дебютант, а именно 13-то място от 30 състезателя в неговия клас.

През тази година бургазлията е амбициран до краен предел да се пребори за място в топ 5, като в последните три месеца води тежка подготовка за първенството на планетата. Първоначално Киров се подготвяше в Турция, където през октомври условията за каране на джет бяха перфектни. След това в продължение на четири седмици се наблегна на неговата физическа подготовка, защото Световното първенство освен най-класните пилоти в този спорт, се отличава и със своята продължителност на самите състезания. В петък целият екип на Кристиян Киров потегля за Тайланд, където през следващата седмица ще се проведе последният етап от неговата подготовка. За него е допълнителен бонус, че тази година ще управлява собствения си джет, за разлика от миналата година, когато беше принуден в последния момент да сменя своята състезателна машина.

Преди заминаването републиканския шампион на България за сезоните 2014 и 2015 година заяви: „Мисля, че имам сили да се преборя за по-добро класиране през тази година и се надявам този път спортния късмет да бъде с нас и да преборим огромната конкуренция“.

Стартовете в Патая, Тайланд ще бъдат на 4, 5 и 6 декември, като се очакват през тази година рекорден брой състезатели от целия свят.