След пет загуби Цвети Пиронкова отпадна от турнира в Китай

28-годишната пловдивчанка не е печелила мач от турнира в Синсинати в средата на август

Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Китай. Българската тенисист загуби от намиращата се 35 места по-назад в ранглистата Мариана Дуке-Марино с 3:6, 3:6.

Пиронкова отпада в първи кръг на четвърти пореден турнир, а поражението й срещу колумбийката е пето поредно във всички турнири.

28-годишната пловдивчанка не е печелила мач от турнира в Синсинати в средата на август, а в последните си десет мача има седем поражения.

Днес най-добрата българска тенисистка се задържа на корта едва 76 минути. В първия сет тя спечели само 19 точки, нито веднъж не стигна до точка за пробив, а в същото време загуби подаването си два пъти - в седмия и в деветия гейм.

Дуке Марино удължи серията си до пет поредни гейма, след като на старта на втория сет спаси две точки за пробив. Това бяха и единствените шансове, които се откриха пред първата ракета на България в целия мач.

Пиронкова спечели лесно първите си два сервис гейма, но при третия допусна пробив. 26-годишната колумбийка го затвърди с лекота, а до края печелеше комфортно своите подавания, за да се класира за втория кръг.