Гришо преодоля първия кръг на US Open, изкачва се нагоре

Хасковлията доминираше през целия мач, а най-ефективни от арсенала му бяха сервисът и играта на мрежата

Григор Димитров преодоля първия кръг на US Open и се изкачи нагоре в престижното състезание. Той се наложи с 6:4, 6:2, 6:4 над австралийския квалификант Матю Ебдън след само 1.40 часа игра.

Хасковлията доминираше през целия мач, а най-ефективни от арсенала му бяха сервисът и играта на мрежата. Неговият съперник пък бе колеблив при своите подавания и често бъркаше и това помогна на поставения под №17 в основната схема българин да наложи своя стил на игра. Това доведе до напълно заслужена и логична победа, предвид видяното на корт №5.

Първият сет премина под диктовката на Димитров, като още в него започна да използва мощния си сервис. Във втория Димитров бе още по-убедителен и спечели четири поредни гейма, за да поведе с 5:1. Австралиецът успя да вземе едва второто си подаване в частта, за да намали до 2:5. При свой сервис българинът бе безкомпромисен и с гейм на нула затвори с 6:2. В основата на убедителното представяне отново бе сервисът на Димитров, който спечели 92% от разиграванията си след него. От другата страна на мрежата Ебдън бе изключително колеблив и направи 11 непредизвикани и пет двойни грешки. В третия сет Димитров намали оборотите и си позволи да направи няколко трикови удара, както и да играе малко по-рисково.