Кубрат може да стане световен шампион, убеден е треньорът му

72-годишния специалист изрази задоволство от работата с българския боксьор, който ще се завърне на ринга след месец

Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер е убеден, че неговият възпитаник има качествата да стане световен шампион в свръхтежка категория. 72-годишния специалист изрази задоволство от работата с българския боксьор, който ще се завърне на ринга след месец.

Съперникът на Пулев в първия му мач след загубата от Владимир Кличков все още не ясен, но двубоят ще бъде на 26 септември в 12-хилядната "Макс Шмелинг Хале" в Берлин. Там компанията "Зауерланд", която представлява българина, ще чества 35-годишен юбилей. "Вярвам на Кубрат. Той ме прие и двамата работим много добре заедно. Убеден съм, че Пулев може да спечели световната титла в тежка категория и това е нашата обща цел", каза Вегнер, който започна да тренира Пулев през февруари.

Германецът, под чието ръководство до световни титли са стигали Свен Отке, Маркус Байер, Артур Абрахам и Сесилия Бракус, очаква да постигне същия резултат и с Кубрат Пулев. "Наясно съм, че понякога дори боксьорите ми се уморяват от мен самия, но единственото, което целя, е да няма нито капка пропилян талант. Талантът трябва да бъде реализиран винаги на 100%. Просто моите боксьори трябва да бъдат най-добрите в света и те са именно такива", допълни той. От вчера в продажба са билетите за гала-вечерта на "Зауерланд". Шоуто започва в 18.00 часа, а цените стартират от 18 евро и достигат до над 220 евро.