Блатер изуми света: Не съм подавал оставка!

Нещо повече, швейцарецът направи заявка да се включи в надпреварата за шеф на ФИФА

Президентът на ФИФА Сеп Блатер, който подаде оставка на 2 юни, създаде отново смут в света на футбола с последното си изказване. В него швейцарецът всъщност твърди, че изобщо не е напускал поста си. Нещо повече - на новия изборен конгрес на Световната футболна централа възнамерява да се кандидатира за нов мандат.

Форумът ще е в края на годината или началото на следващата, а датата му ще стане ясна до края на лятото. Ако бъде избран, това ще е шестият мандат на Блатер начело на световния футбол.

"Не сте ме разбрали правилно, аз оставка не съм подавал. Просто предоставих мандата си на конгреса и той ще прецени какво да прави с него. Аз ще се кандидатирам на следващото събрание и хората, които ме избраха сега ще решат дали да гласуват пак за мен", обяви Великия комбинатор пред швейцарския вестник "Блик".

Досега се смяташе, че босът е хвърлил оставка и логично почнаха да се спрягат негови наследници. Реакцията дойде след скандали, арести и разкрития за корупция, пране на пари и незаконни схеми по високите етажи на ФИФА.

"Сега сме на среща в музей, но не мисля, че самият аз съм за музея. Имам още много работа за вършене и енергия за това", уверен е Блатер, който не се появи на световните първенства за младежи и жени.