Цвети Пиронкова отпадна от турнира в Ийстбърн

Цветана Пиронкова отпадна от турнира в Ийстбърн, след като загуби на четвъртфиналите от Агниешка Радванска

Цветана Пиронкова отпадна от турнира в Ийстбърн, след като загуби на четвъртфиналите от Агниешка Радванска с 0:2 сета /2:6, 2:6/. Това бе 11 победа за Радванска срещу българската първа ракета от 13 двубоя по между им до момента. В Ийстбърн Пиронкова не успя да се противопостави на мощната полякиня и взе само четири гейма.

Представителката на Полша се възползва от грешка на Пиронкова и поведе с 3:2, след което затвърди пробива до 4:2. Последва разколебаване на българската първа ракета и Радванска отново проби Цвети, за да поведе с 5:2 гейма, а впоследствие спечели подаването си и с 6:2 гейма взе първия сет.

Маратонски гейм сложи началото на втория сет, като най-добрата ни тенисистка спаси две точки за пробив и успя да вземе гейма за 1:0 в своя полза. Агниешка Радванска обаче спечели бързо подаването си и изравни за 1:1. Последва нов труден гейм за Пиронкова, която спаси една точка за пробив с първия си ас в двубоя, но при втората не успя да противодейства и допусна пробив, с който полякинята излезе напред с 2:1 гейма.

Нов гейм на нула за Радванска направи резултата 3:1 в нейна полза. Цвети Пиронкова тръгна добре в следващия гейм, поведе с 30:15, но Радванска обърна до 40:30. В крайна сметка българката запази спокойствие и взе гейма за намаляване на пасива си - 2:3. Полякинята не се бави и със следващия си сервис-гейм пак дръпна за 4:2.

Агниешка Радванска успя да осъществи нов пробив, след като се възползва от грешки от бекхенд на Цвети и поведе с 5:2, след което сервира за мача, за да го приключи с 6:2 гейма и 2:0 сета.