Батков със сълзи на очи: Напускам Левски, при Чорни беше по-лесно

Адвокатът оставял клуба в сигурните ръце на Тонев, Александров и Николай Иванов

През сълзи на очи Тодор Батков официално обяви, че си тръгва от Левски и повече няма да е собственик на клуба. Властта отива в ръцете на Иво Тонев, а Александър Александров и Николай Иванов ще му помагат. "Вече 17 години се виждаме с вас и винаги през тези 17 години аз съм в някакво качество на Левски. Сега е последният път, в който ще говоря като мажоритарен акционер и председател на Надзорния съвет и президент". 

"Вече 17 години се виждаме с вас. Сега е последният път, в който ще говоря като мажоритарен акционер или президент. Последните 6 месеца бяха най-тежките в новата история на Левски. Имаше драми въпросителни дали ще вземем лиценз или не. Венецът бе срещата с Черно море във финала за купата", каза още Батков. "В Левски съм от 1998 г. Минахме през триумфа от 2000 г., минахме през злополучния 18 август 2000 г., когато господин Майкъл Чорни бе несправедливо изгонен от България. След това коварна болест повали Владимир Грашнов и от края на 2000 г. цялата отговорност за управлението падна върху мен. Тогава бе по-лесно, защото имах подкрепата на г-н Чорни", каза още Батков.

По думите му през последните 6 месеца са едни от най-тежките в най-новата история на Левски откъм представяне, откъм финанси, откъм драми, въпросителни, ще вземе ли лиценз клубът, няма ли да вземе, и злополучният финал за Купата. "Имах една мисъл – че е време да се оттегля. Все пак съм от август 1998 година. Реших да се оттегля, доста мислих и в крайна сметка бях впечатлен от представените ми платформи, програма, заверено и реално осигурено финансиране, което гарантира реален бюджет на Левски", каза още Батков.