Марадона: Изпитах истинско наслаждение, като научих за арестите във ФИФА

Бившият бразилски национал Ромарио нарече плъхове арестуваните служители на ФИФА

"Изпитах истинско наслаждение, като научих за арестите на висши чиновници във ФИФА", заяви Диего Марадона.

"Същите тези хора казваха, че съм "луд", когато твърдях, че във ФИФА се вихри колосална корупция. Но сега дойде моментът на истината. Наслаждавам се! Стига вече са лъгали хората!", заяви Марадона пред Ройтерс.

Марадона нееднократно е критикувал президента на ФИФА Сеп Блатер, наричайки го "корумпиран", "гангстерски бос" и "диктатор".

"Ще премахнем всички стари кадри на ФИФА. Нека видим дали сега Блатер ще спечели. С Али ще се завърне доброто и лошото ще бъде изритано знаете къде", каза Марадона, който подкрепя Али Бин Ал Хюсеин от Катар в президентския вот срещу Сеп Блатер.

Бившият бразилски национал Ромарио нарече "плъхове" арестуваните служители на ФИФА. 

"Властите в Швейцария организираха операция в дупката на плъховете и арестуваха хора с власт в световния футбол. Много от корумпираните и от крадците трябва да останат в затвора, включително и този от нашата страна. Името му е Жозе Мария Марин - един от плъховете. Казах за него преди доста дълго време.  Той и президентът на страната Дилма Русеф приеха шефовете по време на Мондиал 2014. За съжаление не нашата полиция направи арестите. Все пак някой трябваше да стори това", написа Ромарио в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

УЕФА призова ФИФА да отложи изборите за президент на световната футболна централа, заяви вчера генералният директор Джани Инфантино. "Силно вярваме, че конгресът на ФИФА трябва да бъде отложен. Изборите за нов президент трябва да бъдат организирани в следващите шест месеца", каза във Варшава един от най-големите ръководители на европейския футбол Инфантино.

По-рано седем високопоставени представители на ФИФА бяха задържани в Швейцария по искане на САЩ в рамките на разследване за корупция при избирането на Русия и Катар за домакини на следващите две световни първенства, съответно през 2018 и 2022 година. Русия определи разследването срещу ФИФА като незаконно прилагане на законодателството на Съединените щати.