Гришо си тръгва от Рим, след като загуби от Фабио Фонини

Този път италианецът записа сладък триумф, след като падна от българина в Монте Карло и Мадрид

Първата българска ракета Григор Димитров напусна силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Рим, след като загуби двубоя си срещу домакина Фабио Фонини, в който бе постигнат резултат:  6:7 (9:11), 6:4, 0:6.

Това бе трети мач между двамата на клей в рамките на месец, а този път Фонини записа сладък триумф. Той отстъпи пред българина в Монте Карло и Мадрид.

В първите два сета играта бе равностойна, но в третия Фонини бе пълновластен господар на корта и съвсем заслужено стигна до успеха с помощта и на няколко много ефектни отигравания. Интересът към срещата бе голям и кортът Pietrangeli бе буквално претъпкан.

Италианецът спечели първата част с малко късмет в дългия тайбрек, след като двамата размениха по един пробив.

Във втория сет хасковлията на два пъти повеждаше с пробиви, Фонини успя да върне само един и резултатът в бе изравнен. Третият решителен сет започна неприятно за нашия тенисист, който допусна ранен пробив и Фонини дръпна с 2:0, после го затвърди и преднината му стана 3:0. Последва нов пробив на представителя на домакините и при 4:0 всичко вече бе решено.

Публиката буквално изпадна в екстаз. Григор като че ли се предаде и отстъпи и в следващите два гейма. Двубоят продължи 2 часа и 17 минути. В следващия етап (1/8-финали) Фонини ще играе с Томас Бердих.