Треньорът на Байерн прасна гащи на мача с Порто (Снимки)

Баварците пометоха португалците с 6:1

Отборът на Байерн (Мюнхен) буквално унищожи Порто в реванша от 1/4-финала в Шампионската лига на "Алианц Арена". Баварският колос бе видимо разярен след загубата в първия мач с 1:3 и тази вечер отговори подобавщо на предизвикателството, като се наложи с 6:1 в Германия и така с общ резултат 7:4 елиминира своя съперник от турнира и се класира на 1/2-финал. Тиаго Алкантара в 14-ата, Жером Боатенг в 22-ата, Роберт Левандовски в 27-ата и 40-ата, Томас Мюлер в 36-ата и Чаби Алонсо в 88-ата минута бяха авторите на попаденията за мюнхенци. Джаксън Мартинес пък вкара почетния гол за "драконите" в 73-ата минута. Гостите завършиха срещата в намален състав, като Иван Маркано бе изгонен в 87-ата минута. Най-големият куриоз се случи в началото на срещата, когато треньорът на Байерн Мюнхен Хосел Гуардиола буквално си скъса панталона. Не се знае обаче дали мениджърът е праснал гащите от зор или от радост.

Байерн реши всичко в мача още през първото полувреме. Домакините стартираха настървено и още в 10-ата минута можеха да открият резултата. Томас Мюлер бе изведен на скорост и отправи удар, който бе спасен от вратаря. При добавката пък Роберт Левандовски не успя да отбележи на празна врата и уцели гредата. Само четири минути по-късно обаче голът не закъсня. Хуан Бернат центрира от ляво и Тиаго Алкантара с глава от близо прониза вратата за 1:0. "Баварците" се нуждаеха от още един гол, за да вземат предимство в общия резултат и продължиха да атакуват. В 20-ата минута Мюлер се освободи пред наказателното поле и стреля, но в ръцете на вратаря. В 22-ата минута обаче след центриране от корнер Холгер Бадщубер Продължи към Жером Боатенг, който също с глава насочи топката зад голлинията за 2:0.

Това попадение още повече успокои мюнхенци, които продължиха наказателната си акция. В 27-ата минута Филип Лам центрира към Мюлер, който чукна топката за Левандовски, а той с глава доведе нещата до 3:0. В 36-ата минута и самият Мюлер записа името си сред голмайсторите, като стреля от дистанция и след рикошет в защитник кълбото излъга вратаря и влезе във вратата за 4:0. В 40-ата минута пък Левандовски бе оставен непокрит на точката на дузпата, той овладя, финтира защитник и с удар в далечния ъгъл отбеляза петия гол за своя тим. В самия край на полувремето и Филип Лаам опита да запише името си сред голмайсторите, но ударът му от далеч бе спасен от Фабиано.

През втората част германците пощадиха своя съперник и видимо намалиха оборотите. Въпреки това те имаха още няколко добри шанса за гол. Още в 46-ата минута Марио Гьотце получи чудесен пас в наказателното поле и стреля от воле, но покрай вратата. След това Чаби Алонсо пробва удар от фаул, но и той не бе точен. В 62-ата минута пък опасно центриране на Мюлер за малко да доведе до автогол на защитник на Порто, а при последвалия корнер Бадщубер стреля опасно с глава.

Отпускането в редиците на Байерн обаче позволи на Порто да върне един гол. В 73-ата минута след хубава атака топката бе центрирана за Джаксън Мартинес, който от близо с глава бе точен за 5:1. Четири минути по-късно интригата в мача можеше да се върне като отново Мартинес бе оставен да си освободи място за удар и да прати топката много опасно до гредата. В 79-ата минута пък Левандовски можеше да оформи своя хеттрик, но ударът му мина до гредата.

В заключителните минути Порто дори взе инициативата, но устремът на гостите бе прекършен в 87-ата минута, когато Иван Маркано извърши груб фаул срещу Тиаго и получи втори жълт и червен картон. При последвалия фаул пък Чаби Алонсо с прекрасно изпълнение оформи крайното 6:1. Така Байерн категорично продължава напред в турнира и даде сериозна заявка за титлата, като вече чака жребия за следващата фаза в петък.