Линдзи Вон спечели световната купа в спускането за седми път

30-годишната Вон записа седми успех през сезона и продължава да увеличава рекорда си за най-много победи в Световната купа, който вече е 66

Линдзи Вон спечели малката световна купа в дисциплината спускане. Американката грабна трофея за седми път в последните осем години, след като победи в последната от най-скоростните надпревари през сезона - в Мерибел. 30-годишната Вон записа седми успех през сезона и продължава да увеличава рекорда си за най-много победи в Световната купа, който вече е 66. Тя прибави 18-и трофей от Световната купа към колекцията си, в която има четири големи кристални глобуса и 14 малки в отделните дисциплини.

Вон триумфира в днешното състезание с време 1:29.87 мин. Тя изпревари австрийките Елизабет Гьоргъл и Никол Хосп съответно с 24 и 30 стотни. С победата в Мерибел американката събра 502 точки и изпревари със 103 Ана Фенингер, която завърши осма и записа най-слабото си класиране от 19 януари насам. Австрийката, която имаше пет победи в предишните седем състезания, остава начело в генералното класиране, но авансът й вече е само 12 точки, след като голямата й съперничка Тина Мазе завърши четвърта днес.

Оспорваната битка между Фенингер и Мазе ще продължи утре, когато е супергигантският слалом. В събота е слаломът, а финалът на сезона е в неделя с гигантския слалом. Шетил Янсруд спечели малката Световна купа в спускането при мъжете. Той прибави втори трофей след този в супергигантския слалом. Норвежецът се доближи на 64 точки от Марсел Хиршер в генералното класиране.