Гришо с трудна победа в битката на талантите

След тази победа българинът си осигури 31 000 долара от наградния фонд и още 45 точки към световната ранглиста

Григор Димитров се класира за третия кръг на силния турнир от сериите „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс след изключително трудна победа с 2:1 сета (7:6(2),3:6, 7:6(4) над един от най-обещаващите млади тенисисти в света - Ник Кирьос.

19-годишният австралиец, който през миналата година хвърли бомба, побеждавайки Рафаел Надал на "Уимбълдън", днес отново показа, че е бъдеща звезда в тура. В битката срещу Димитров тийнейджърът показа страхотно придвижване по корта, а сервисът му бе същинско оръдие. Въпреки силната съпротива, която имаше срещу себе си, Григор успя да покаже най-доброто в ключовите моменти и напълно заслужено се поздрави с крайната победа.

Първата част премина под диктовката на сервиращите, което вкара сета в решителен тайбрек. В него Гришо игра много концентрирано и загуби само две точки.

Вторият сет започна по-добре за Димитров, който получи шанс за ранен пробив, но не успя да се възползва. В осмия гейм, след няколко неточности и елементарна грешка от смач на Григор, Кирьос на свой ред реализира брейк, който му бе достатъчен за спечелването на сета.

Третата част отново предложи равностойна игра и победителят трябваше да бъде определен след тайбрек. Най-добрият ни тенисист намери начин да се измъкне и този път и след агресивна игра от основната линия вдигна победоносно ръце.

Благодарение на тази победа, първата ни ракета си осигури $31 670 от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, а в третия кръг ще се изправи срещу Томи Робредо или Андрей Голубьов.