Гришо №1 в света в класация за най-атрактивно чупене на ракета

Серена Уилямс и Маркос Багдатис също се нареждат в класацията

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров оглави е №1 в света за 2015 г. в доста любопитна класация. 23-годишният талант от Хасково оглави подреждането за най-атрактивно чупене на тенис ракета на сайта Tennis.com. Той се изстреля на първото място, заради изпълнението си от Australian Open в мача с Анди Мъри.

Припомнено е и как чупиха ракети Серена Уилямс и Маркос Багдатис (четири една след друга на стола по време на почивка) на същия турнир в Мелбърн.

Водачът в световната ранглиста и четирикратен шампион Новак Джокович е на финал в турнира, след като отстрани 7:6 (7:1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0 носителя на титлата Стан Вавринка (Швейц). Сърбинът играе с Мъри, който пък има три загубени мача за титлата. Джокович вече е с 49 победи в този турнир и само Роджър Федерер (75) и Стефан Едберг (56) са с повече в модерната история на тениса. 27-годишният Новак е в серия от 9 поредни победи срещу тенисисти от топ 10 на световната ранглиста. Последната му загуба бе от Федерер на полуфинал на “Мастърс 1000” в Шанхай през миналия сезон.