Григор Димитров с поредна победа – продължава напред в Australian Open

Следващият противник на нашето момче ще се определи от сблъсъка между Анди Мъри и Жоао Соуса

Григор Димитров с поредна победа – този път срещу кипъреца Маркос Багдатис. Мачът между двамата продължи цели три часа и половина. 5-сетовият мач приключи - 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Мачът между двамата продължи цели 3 часа и 30 минути, а следващият противник на нашето момче ще се определи от сблъсъка между Анди Мъри и Жоао Соуса. Намиращият се на 78-ото място в света кипърец затрудни българина, но все пак характерът на българина се оказа доста силен и той постигна целта си.С класирането до тази фаза Гришата си гарантира и 180 точки за световната ранглиста.

Първият сет между двамата беше по-добър за кипъреца показа изключително стабилна игра и играеше като равен с равен срещу нашето момче. Хасковлията успя да вземе само три точки на сервис, на подаването, на неговия противник за целия сет. Ключовият момент обаче дойде при 4:4, когато Багдатис достигна до два шанса да пробие и се възползва.

Григор изигра много лош сервис гейм и при 15:30 допусна двойна грешка, което отвори възможност на кипъреца да го натисне и да стигне до пробив.Първият шанс за пробив бе спасен от Гришо, но след това кипърецът спечели доста добро разиграване и грабна втората възможност за пробив.

Вторият сет обаче бе доста по-добър за Димитров. Той достигна до точка за пробив още при първия сервис гейм на кипъреца за втория сет, но ретурите му започнаха да не се получават и тя бе спасена. Все пак Гришата проби за 3:1 гейма, след като този път успя да реализира точката за пробив, която се откри пред него. Пробивът бе затвърден, а до края на сета двамата си взимаха подаванията и така сетовете бяха изравнени. В третия сет двамата си взимаха подаванията, но в шестия гейм българинът достигна до точка за пробив от която не се възползва.

Неговият противник в крайна сметка го проби за 5:3. Багдатис стигна до два скрити сетбола при 15:40, но Гришата успя да изравни. Последваха обаче още два такива. Първият бе неутрализиран с ас от българина, но при следващия кипърецът се възползва и проби. След това сервира за сета и спечели втория сет. В четвъртия сет Гришо проби за 4:2, след като кипърецът допусна доста грешки при подаването си, а до края на сета двамата си взимаха подаванията. В петия заключителен сет Димитров стигна до ранен пробив още в третия гейм след непредизвикана и двойна грешка на Багдатис, а до края на мача нямаше повече пробиви.