​София и Бургас грабнаха европейски титли в областта на спорта

Цветан Цветанов подкрепи София и Бургас, които спечелиха престижните отличия „Европейска спортна столица 2018“ и „Европейски град на спорта 2015“

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов подкрепи София и Бургас, които спечелиха титлите съответно за „Европейска столица на спорта – 2018“ и „Европейски град на спорта – 2015“. Класацията се провежда от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта в сътрудничество с Европейската комисия.

Преди утрешната церемония по обявяването на спечелилите градове, в Брюксел Цветан Цветанов се срещна българските шампиони Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Екатерина Дафовска, Румяна Нейкова, Евгения Раданова и Йорданка Благоева, които са донесли на България 63 медала от европейски, световни и олимпийски първенства. Спортистите са в Брюксел по покана на българския евродепутат Андрей Ковачев и колегите му отГЕРБ и ще участват в утрешната церемония, която ще се проведе в сградата на Европейския парламент. „Благодаря на всички Вас, че със спортните си постижения помогнахте София и Бургас да спечелят тази престижна класация. Радостен съм, че с усърдната си работа кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов и общинските съвети в тези два прекрасни български града, направиха възможно да покажем на цяла Европа уникалните възможности за всички видове спорт в България“, коментира по време на среща Цветан Цветанов.