Гришо отпадна от "Мастърс- Шанхай" след загуба от Бенето

Шансовете му да попадне в 8-те финалисти на турнира в Лондон - минимални

Григор Димитров допусна загуба с 5:7, 3:6 от французина Жулиен Бенето и отпадна от турнира от серията "Мастърс" в Шанхай. 

Така българинът сведе до минимум шансовете си да попадне сред 8-те участници на финалния турнир на ATP в Лондон. Това бе втора загуба за него от четири мача срещу 30-я в ранглистата французин.

Първият сет започна добре за Димитров. Той поведе с 3:1 гейма, но в петия гейм загуби подаването си и след това бе изравнен – 3:3. При 4:4 той допусна изоставане от 0:40 в своето подаване, но все пак се пребори за гейма си. Бенето обаче проби за 6:5, след което на свой сервис затвори сета със 7:5.

Във втория сет Бенето поведе с 2:0 гейма. До края на тази част Димитров така и не успя да пробие, а при 3:5 гейма загуби още веднъж подаването си и отпадна от състезанието.

С достигането си до втория кръг българският тенисист спечели 45 точки за ранглистата и 27 435 долара. Следващият турнир за него е на 13 октомври в Стокхолм. Там обаче Димитров може само да губи точки за ранглистата, защото трябва да защитава титлата си от миналата година.