​Ексцентричният Гаел Монфис препъна Гришо за титла на US-open

Българинът не показа най-добрата си игра

Ексцентричният Гаел Монфис сложи край на мечтите на Григор Димитров за първа титла от турнир от Големия Шлем.

Най- добрата ракета на България отстъпи с 0:3 (5:7, 6:7 (6), 5:7) от французина в 4-тия кръг на US Open, след свирепа битка за всяка точка. Гришо обаче не показа най- добрата си форма и не успя да обърне мача, след като лековато позволи в последния момент да му вземат втория сет.

Монфис не изненада своите почитатели, като показа едновременно силна игра на сервис и отлично движение по корта и от друга страна нервни изблици и дори размяна на остри реплики със съдията. Така той успешно разконцентрира Григор, който не успя да се възползва от лабилната психика на французина във втората част.

Благодарение на победата за втори път в кариерата си французинът достига до четвъртфинал в Ню Йорк. Първият бе през 2010-а, когато на тази фаза бе спрян от Новак Джокович.

Григор Димитров от своя страна постави личен рекорд, като за пръв път достига 1/8 финал в този турнир и за пръв път в кариерата си играе и през втората седмица на три от турнирите в Шлема. Освен днешния 1/8- финал, Гришо записа 1/4-финал в Австралия и полуфинал на Уимбълдън.

В крайна сметка Гришо си отива със 180 точки от US Open, които няма да му позволят да настигне Томаш Бердих и да го измести от 7-та позиция.