Бундестима за четвърти път на върха

Германският национален отбор победи Аржентина с 1:0

Немците поведоха в резултата в 113 минути срещу "гаучусите". Герой за Бундестима се превърна Марио Гьотце, който се разписа след отлично поемане на топката с гърди и удар от въздуха. Той получи пас от друга резерва Андре Шюрле, а след това с изключителна техника я изпрати в мрежата на Серхио Ромеро за 1:0.

Двата тима завършиха редовните 90 минути при резултат 0:0 във финала на световното първенство по футбол на "Маракана" в Рио де Жанейро. Така световният шампион трябваше да бъде определен след продължения или дузпи. Двата тима изнесоха страхотен футболен спектакъл с много положения пред двете врати, като единственото, което липсваше в срещата, са точните попадения.

Германците започнаха мача по-добре и наложиха първоначален натиск, който не доведе до сериозни положения пред вратата на Серхио Ромеро , докато първото такова бе пред тази на Нойер.

В 21-ата минута Гонсало Игуаин пропусна изключително чисто положение да открие резултата, след като Тони Кроос сбърка и го изведе сам срещу вратаря Нойер. В края на първото полувреме Игуаин вкара гол, но беше отменен поради засада. 

През второто полувреме двата отбора имаха няколко възможностти да си отбележат гол.