Багата прегази американеца Джонсън, готви се за среща с руснак

Отзивите в САЩ за поредния успех на българина са повече от хвалебствени

Благой Иванов - Багата продължи безгрешната си серия на ММА ринга с победа и в 11-ия си двубой.

По пътя към световната титла в тежка категория на веригата "Белатор" българинът прегази американеца Лавар Джонсън. Битката се състоя в казино "Печанга" в Темекула, Калифорния. Българинът приключи с Джонсън за 4 мин и 8 сек, като сложи край на срещата с ключ на лявата ръка.

Багата първи хвърли противника си на земята, който обаче му отговори със същото. Иванов реагира бързо и след няколко удара по брадичката успя да приложи оказалата се финална хва Двубоят бе полуфинален. На 17 май Багата излиза срещу руснака Александър Волков. Двамата ще излъчат претендента за световната титла. Тя е притежание на друг руснак - Витали Минаков.

"Добре съм, нямам проблеми след мача. Радвам се, че отново се справих. На мача имаше към 40-50 българи, които ме подкрепяха здраво. Искам да благодаря на тях, на всички мои фенове, треньори и семейството ми. Ще се постарая да продължа да ги радвам", заяви за "24 часа" от Калифорния Багата. Заради ранния полет към Лас Вегас, където тренира българинът, той предпочете да се прибере с кола дотам.

"Познаваме се добре с Волков, тъй като и той като мен е играл бойно самбо. Приключи противника си в 1/2-финала след ритник в главата. Важното е, че мачът с него е на 17 май и ще имам достатъчно време да се възстановя", сподели още Багата.

Отзивите в САЩ за поредния успех на българина от специализираните ММА медии са повече от хвалебствени. Представянето му е сравнявано с чудо, като се припомня за тежкия инцидент в София, когато той бе прободен с нож и лекарите се бориха за живота му. Победата над Лавар Джонсън бе отбелязана и от спортния тв гигант ESPN.