Гръцката криза удари и по кариерата на Бербатов

Олимпиакос няма пари да купи нападателя, въпреки предварителната уговорка

Гръцката финансова криза засегна сериозно и футбола в южната ни съседка. Шампионът Олимпиакос се отказа от трансфер с Димитър Бербатов. От клуба съжаляват за пропуска, но признаха, че нямат пари, за да обезпечат и дори да купят българския нападател. В момента отборът изпитва сериозни финансови затруднения, а такова е положението и в цялата страна. Ръководството не разполага с пари, за да плаща големи суми накуп и затова селекцията се отлага за известно време. Бербо също искаше да се оттегли от футбола по-близо до семейството си и до България, но кризата попречи на плановете му.

Но дори и да бъдат решени тези проблеми, трансферната цел за атаката е друга. Всички усилия ще се вложат в привличането на бразилския нападател Жонатас де Жезуш, който е собственост на италианския Пескара. Той е доста по-млад и по-евтин от Бербо.

В Олимпиакос се надяват да има повече яснота около селекцията и сумите, с които ръководството може да разполага за привличането на нови играчи до края на тази или началото на следващата седмица. Всичко зависи от начина, по който се развият събитията, свързани с евентуалния фалит на Гърция, което може да доведе до сериозни трусове и във футбола.