Кобрата: Хроничен негативизъм мъчи българина

Когато мислиш за слънце, идва слънце, уверен е Кубрат Пулев

Без мечти нищо голямо не се случва. Човек може да си съществува без мечти, но който иска да постигне нещо голямо, трябва да има мечта. Когато ги постигнеш, следва нова мечта и нова мечта. Ние оставаме едни пораснали деца", това заяви боксовият ни шампион Кубрат Пулев в предаването "120 минути".

Думите му бяха по повод сбъдната мечта на малко афганистанче с футболиста Лионел Меси. "Аз не бях от децата супермечтатели. Може би моята голяма мечта бе свързана с бокса и с това да стана шампион. Беше ми мечта да вляза в националния отбор. Дори не съм си е представял може би, но беше някакъв блян. Това бе наистина нещо голямо. След това се случи затова човек трябва да помни какво си пожелава и да внимава какво си пожелава.

"Всичко идва от нас самите. Господ е дал на нас възможност да можем да определяме събитията. Случват се дадени неща, които имат своята последователност, но всичко се случва заради нас, каквото сме направили. Това е клише, но няма невъзможни неща. Но не само човек да говори, да се оплаква и да иска, но и да направи нещо", допълни още Кобрата.

"Хроничен негативизъм вече има в българина. Когато гледаш позитивно, идва хубавото, когато мислиш за слънце, идва слънце. Най-важното е да имаш вяра и да гледаш позитивното да има какво да правиш. Да бягаш ли? Толкова години българският народ е бил мачкан. Сега е горе долу свободен", заяви Кубрат по повод трагедиите в Мизия, Хитрино и Бисер, които се случиха в последните години.