Дербито "Левски-ЦСКА" завърши без победител

Двата тима завършиха 1:1, след като сините поведоха с гол на Франсис Нар

ЦСКА и "Левски" не излъчиха победител в дербито на 10-ия кръг на Първа лига, игран пред над 20 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".

Двата тима завършиха 1:1, като сините поведоха с гол на Франсис Нар през първата част, а след почивката "армейците" изравниха с попадение от дузпа на влезлия като резерва Преслав Йорданов.

След подялбата на точките тимът от "Герена" прекъсна серията си от седем поредни успеха в първенството, но остава лидер в подреждането с 24 точки. С 22 и мач по-малко е "Лудогорец", а ЦСКА е трети с 18 точки.

Люпко Петрович заложи на обичайния си титулярен състав, докато Едуард Йорданеску изненада с пускането като титуляр на 18-годишния Александър Георгиев, който замести контузения Арсенио.

Символичните домакини от ЦСКА започнаха по-силно мача и още в седмата минута Рубен Пинто бе близо до гол. Той стреля силно в горния ляв ъгъл на вратата от над 23 метра, но Боян Йоргачевич с брилянтна намеса с една ръка изби в корнер.

Сините трудно успяваха да създадат нещо опасно в атака, но пък в задни позиции стояха много стабилно. Първата опасност за тях дойде в 33-ата минута, когато след центриране от фаул вратарят на червените Георги Китанов не успя да хване топката, но никой от "Левски" не успя да играе с нея преди да бъде изчистена.

Минута по-късно играчите на Люпко Петрович дочакаха своя момент и се възползваха максимално от него. Рафаел Перес се намеси неубедително и топката попадна в Роман Прохазка. Той подаде към Бабатунде Адениджи отдясно на наказателното поле, а той не бе в засада, тъй като бе покрит от Станислав Манолев. Нападателят пусна наляво към Нар, който нямаше проблеми да се разпише на опразнената врата.

Това определено раздвижи играта на сините и те започнаха все повече да тормозят защитниците в червено. В 69-ата минута Георги Костадинов направи непростим пропуск, след като "Левски" организира перфектна контраатака при числено превъзходство в своя полза. Халфът се озова очи в очи с Китанов, но вместо да подаде на свободния Сашо Александров, прати топката право в тялото на стража на червените.

Тоози пропуск се оказа решаващ, тъй като в 76-ата минута се стигна до дузпата на ЦСКА. Боян Йоргачевич, в опита си да спре набега на Йорданов отдясно във вратарското поле, го събори и съдията отсвири дузпа, която потърпевшият хладнокръвно реализира.