Момичетата от ансамбъла: За нас този медал е златен

Този медал е за цяла България, допълниха щастливите Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова и Ренета Камберова

"Толкова сме щастливи, че дори не можем да го опишем! Оставихме сърцата си на терена. Играхме като лъвове и за удоволствие най-вече, защото като за последно трябваше да изпитаме и удоволствието от това, което правихме 8 години", заявиха момичетата от ансамбъла след спечеления бронзов медал в олимпийския турнир по художествена гимнастика в Рио де Жанейро пред БНР.

"Този медал е за цяла България. За нас този медал е златен. Ние сме победителите сами за себе си. Радваме се, че по този начин завърши нашата кариера. Нашата мисия в художествената гимнастика е изпълнена вече докрай. Това беше последното ни състезание, в което участвахме. Постигнахме абсолютно всичко, което може в този спорт", допълниха щастливите Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова и Ренета Камберова.

"Мечтите на момичетата и на целия екип се сбъднаха, защото само този медал им липсваше. Тези момичетата направиха страшно много за развитието на този спорт в България и в света. Много съм щастлива, че успяха да завършат кариерата си по този начин. Този отбор заслужаваше медал от тази олимпиада", каза след състезанието старши треньорката на ансамбъла Ина Ананиева.