Илияна Раева: Това е един много изстрадан медал

Големият герой е Любомира Казанова - изиграла шест съччетания без грешка

Това е един много, много изстрадан медал. Така президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира в ефира на BTV големия успех на „златните момичета", които извоюваха бронзовия медал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. В олимпийското село все още продължават празненствата след закриване на Олимпиадата

„Госпожо толкова много искаме", й казали момичетата в Рио, преди да спечелят така желания медал. Раева сподели, че е имало някакъв страх у момичетата, че ако не спечелят медал, отново ще бъдат разпъвани на кръст. Според Илиана Раева големият герой е Любомира Казанова, която спешно влезе като титуляр в ансамбъла след инцидента с гимнастичката Цветелина Стоянова. Казанова показала уникална психика, изигравайки 6 съчетания без грешка, въпреки че е с нелека травма на стъпалото.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика обясни, че травмата не е била сериозна, но Казанова е чувствала неприятни болки. Докато са в Бразилия, Илиана Раева е провела няколко разговора с брата на Цвети Стоянова и информирала момичетата как върви възстановяването й. Тя вече прохожда, стана ясно от думите на Раева. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика благодари за огромната подкрепа. В четвъртък ансамбълът се прибира в България.