​Кремълските хибриди мълчат за “гейропа” и “великите богатири”, а?

Претенциите на Русия за световно геополитическо влияние са адекватни на футболното ниво на националния им отбор

Позорната загуба на руския национален отбор от дебютантите от Уелс на Европейското първенство по фитбол предизвика истинско оживление в социалната мрежа Фейсбук. "Сборная" ще бъде запомнен с агресивните си фенове и опитът дори и най-популярната игра в света – футболът да бъде превърната в оръжие на хибридната война на Кремъл срещу Европа. Ето някои от най-интересните коментари в мрежата:

Цветозар Томов, социолог, говорител на ЦИК:

Ще си позволя донякъде ехиден коментар на донякъде спортна тема. Представянето на руския футболен тим срещу отборчетата от загниващата Гейропа показва каква трагедия може да бъде драстичното разминаване между претенции и действителност. Страхувам се, че такава е ситуацията по отношение на всички видове и жанрове руски претенции. Само с пропаганда и хулиганство не става. Мисля, че претенциите на Русия за световно геополитическо влияние са толкова адекватни, колкото евентуалните амбиции на сборен отбор на Мурманска област да победи сборен отбор на Обединеното кралство. Уелс - Русия е всъщност подобен вариант, само че с обратен знак.

Георги Боздуганов, изследовател на митовете в историята:

Георги Боздуганов : "БРАВО УЕЛСКИ МОМЧЕТА! С 3 : 0 изпратихте “домой” безмозъчните футболни коне на Сборная и отървахте Франция от безчистващите путинови гамени. Някой кремълски хибрид да каже нещо за “гейропа” и “великите богатири”, а?"

A ?“

Александър Йорданов, политик и дипломат:

„РЕЧЕНО СТОРЕНО!

На 15 юни след победата на Словакия над Русия написах:"Така руският отбор е на път да бъде изхвърлен от европейското първенство и не само заради агресивността на своите фенове, но и заради некадърността на своите футболисти. Хубав ден за европейския футбол!"

Трябваше да минат само пет дни, за да се сбъдне прогнозата. Уелс набързо отупа Русия с 3-0. И стегна чемоданите на вирналите носовете си руснаци. А това означава, че по-често трябва да давам прогнози на тема Русия.“

Доц. Момчил Дойчев, политолог:

„3:0 Еврогейовете-толерасти от микроскопичен Уелс премазаха непобедимите православни мъжаги на Путин.“