Павел Колев: Не очаквам УЕФА да спре ЦСКА за А група

Няма проблем между БФС и ЦСКА - проблем в клуба, но той е стар и доста обсъждан

„Не очаквам да има решение на УЕФА, което да спре участието на ЦСКА в А група. Преди решение на УЕФА трябва да има такова от Лицензионната комисия, която в момента разглежда документите. Това коментира изпълниятелният директор на БФС Павел Колев пред медии.

"Литекс бе допуснат до участие в Б група. Сега с това преименуване, очаквам в най-скоро време решение на Лицензионната комисия дали всичко е наред и този новосформиран клуб може да участва в първа лига. Нямам индикации от УЕФА. Те няма как да вземат решение, защото още нямат документите. Тепърва ще им пращаме такива“, коментира още Колев.

„ПФК ЦСКА АД е дружество, което спечели по спортен път право на участие в Б група. Те са подали документи за лиценз за Б група. Някакви допълнителни документи те не трябва да подават. Има обаче доста критерии, които те не покриват за участие в Б група. От тази гледна точка, имат време до края на месеца, в което да изчистят тези недостатъци. Основните от тях са ясни – задължения към НАП и други задължения. Има и други критерии – човешки ресурс в клуба, футболисти, треньори, школа. БФС оказва съдействие. Комуникираме с Дора Милева – тя не пропусна нито една среща. Говорихме и как да постъпят пари в по сметката на ЦСКА от продажбата на Александър Тонев – става дума за 23 хиляди паунда. Няма проблем между БФС и ЦСКА. Има проблем в клуба, но той е стар и доста обсъждан“, завърши Павел Колев.