Истинско шоу очаква хиляди на звездния мач на Модерния ляв

Дано хората се забавляват на този празник, който не е само за мен и за участниците, но и за всички българи

Легендата на българския футбол Христо Стоичков обещава истинско шоу на Националния стадион „Васил Левски“. Хиляди се очаква да се стекат на стадиона, за да се насладят на шоуто, което звездните гости на Камата и самият той ще сътворят на терена.

Единственото разочарование за феновете е очертаващата се липса на Диего Марадона, който е възпрепятстван и почти сигурно няма да пристигне за мача.

Стоичков обаче обещава голяма изненада за всички на трибуните и на терена.

„Искам хората да дойдат да видят един спектакъл. Този мач е за тях. Не съм забравил откъде съм тръгнал. Избрахме и тази специална дата, каквато е 20 май. За мен ще остане паметна, както за България и най вече за дрийм тийма на Барселона, спечелвайки първата европейска шампионска титла през 1992 година“, каза Христо Стоичков на специална пресконференция, която даде в навечерието на двубоя по случаи 50-ия му рожден ден.

„Денят ще остане щастлив. Дано хората се забавляват на този празник, който не е само за мен и за участниците, но и за всички българи и присъстващи на стадиона. Винаги съм готов. На тази възраст, на която сме, ще покажем всичко това, което можем, за да направим един празник за хората“, каза още Стоичков часове преди звездния мач.

Треньори на единия отбор ще бъдат легендарните Димитър Пенев и Христо Бонев, а на другия - Боб Брадли и Хосе Мария Бакеро. Стоичков ще играе само в единия от отборите.

88 родопски каба гайди за юбилея на Христо Стоичков

Преди шоуто на терена тази вечер българската легенда ще се срещне с президента Росен Плевнелиев. Стоичков ще бъде в компанията на Михаел Лаудруп, Паоло Малдини, Джанфранко Дзола, Георги Хаджи, Карлос Валдерама, Жан-Пиер Папен, Хосе Мария Бакеро, а също така още Красимир Балъков, Наско Сираков, Йордан Лечков, Любослав Пенев, Емил Костадинов, Ивайло Йорданов.