След 8 години суша бихме на евроквалификация на ст. "Васил Левски"! С 300 фенове публика...

Националите спечелиха срещу Азербайджан с 2:0

Отборите на България и Азербайджан играят при резултат 2:0 последната европейска квалификация от група "Н" пред рекордно малка публика от около 300 души. Това е и първата ни победа на родна земя в европейски квалификации от 8 години насам. Михаил Александров бе точен с глава в 20-ата минута, а отново с глава Димитър Рангелов в 56-ата минута удвои. Селекционерът Ивайло Петев е направил пет промени. Той заложи на Иво Иванов, Йордан Минев, Светослав Дяков, Михаил Александров и Георги Миланов, които бяха резерви или наказани в Хърватия.

Първият удар бе на Ивелин Попов в 3-ата минута, който мина встрани от вратата. Отново той стреля няколко минуто по-късно над гредата. Последва трети негов изстрел, този път в ръцете на Агаев в 18-ата минута. Гостите отвърнаха със слаб удар на Исмаилов, който излезе в аут.

В 20-ата минута Мишо Александров даде аванс на "трикольорите", след като бе точен с глава след центриране от корнер. Попадението е негово дебютно за България от десет срещи.

Попов и отново Александров пробваха удари в следващите минути, а най-голямата опасност пред Митрев бе в 42-ата минута, когато Амиргюлиев стреля силно в близост до гредата от около 20 метра. Втората част започна със силен удар на Назаров, който Митрев изби. Отличен пробив на Живко Миланов отдясно завърши с перфектно центриране към Рангелов, който с глава прати топката в мрежата за 2:0. Голът е негов четвърти от 34 срещи за "лъловете".

Попето отстъпи мястото си на Венци Христов в 66-ата минута. Митрев показа добър рефлекс в 73-ата миннута, когато изби удар от фаул на Ерат. Иво Иванов с глава пропусна уникална възможност да вкара своя първи гол в дебютния си мач от първата минута за България. Секунди преди края Христов също опита да вкара, но Агаев спаси.