Красен Кралев обеща до две седмици да има яснота за бъдещето на ЦСКА

Той спази поетия ангажимент пред премиера Бойко Борисов да стане медиатор на срещата между БФС и ЦСКА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че до две седмици трябва да има яснота за бъдещето на ЦСКА. Той спази поетия ангажимент пред премиера Бойко Борисов да стане медиатор на срещата между Българския футболен съюз и ЦСКА.

В присъствието на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов и на спортния директор на ЦСКА Пламен Марков, министърът подчерта, че срещата е преминала в дух на разбирателство и партньорство, за което благодари и на двете страни.

„Всички съзнаваме каква е отговорността и какви са проблемите, които трябва да разрешим. Ситуацията беше разгледана много подробно. Юристите, феновете и представителите на БФС бяха на много високо ниво, колегите се държаха добре, вървим в посока, през която в следващите една-две седмици би трябвало да има яснота за евентуален успешен завършек на тази ситуация”, категоричен бе Красен Кралев разясни, че от футболен клуб ЦСКА е поставено искане новото дружество ФК ЦСКА да получи правото да продължи участието на отбора във „В” група. Вече има определен синдик, който да влезе в дружеството, има стартирала процедура за обявяване на клуба в несъстоятелност.

„Първо, г-н Пламен Марков трябва да предостави от името на дружеството договорите, които показват взаимовръзка и приемственост между старото ПФК ЦСКА АД и новото дружество, което изяви желание да встъпи и да продължи участието си в първенството, категориен е спортния шеф. Тези документи ще бъдат разгледани съответно в Правна комисия, която г-н Борислав Попов се ангажира да свика възможно най-скоро, за да може да се произнесат по документите – да ги разгледат, да видят дали ще им трябват още данни, информация, договори и след това да преминат и да се произнесат по същество, каза министър Кралев.

Документите са налице, г-н Марков каза, че още утре ще бъдат внесени заедно с молба за членство на новото дружество във футболния съюз, която пък молба респективно ще бъде отнесена за разглеждане към Изпълкома, който също трябва да бъде свикан във възможно най-кратки срокове.”