Григор Димитров: Трябва ми време, за да подредя живота си наново

Тенисът не е спринт, а маратон. Имам време да взема нещата в свои ръце, заявява звездата

Трябва ми време, за да подредя живота си наново и да се върна във форма. Това заяви звездата в българския тенис Григор Димитров в интервю за wearetennis.com.

"Очевидно е, че това е трудна година за мен. Не успявам да намеря играта си и да намеря правилния баланс. Увереността му е намаляла малко, има несигурност в ударите ми. Но не ме е срам да си го призная. Виждам го и работя, за да го променя. Има няколко турнира до края на годината, в които ще дам всичко от себе си. Искам да остана фокусиран и най-важното да остана здрав до края на сезона. Надявам се да завърша годината добре.” уточнява Гришо.

Toй заяви, че не е крайно критичен към настоящия сезон: "Резултатите ми през 2014 г. бяха по-добри, но това беше резултат от годините, които имах преди това в тура и от опита, който натрупах. Освен това хората, които бяха около мен, ми помогнаха да стигна до следващото ниво"

"Когато бях на 19-20 години, разбиранията ми се преобърнаха и осъзнах, че тенисът за мен вече не е работа, а се е превърнал в моя мечта и страст. Понякога има и трудни момент, но така е във всяка връзка.", добавя той и е категоричен, че винаги изисква много от себе си и се стреми да се подобрява.

"Тенисът не е спринт, а маратон. Имам време да взема нещата в свои ръце, да седна и да оценя ситуацията. Ще ми отнеме малко време, но когато го направя, всичко ще си дойде на мястото. Много неща се промениха през тази година, но мисля, че всеки е минавал през подобен период поне веднъж в живота си. Имаш нещо за даден период от време и изведнъж цялата концепция за това, което правиш, се променя. Опитваш се да построиш живота си наново", обясни 24-годишният хасковлия.

Димитров каза, че когато през миналата година е влязъл в топ 10, е започнал да се цели по-високо. "Гледах към първата петица и мислех за титли от Големия шлем. Не бих казал, че в момента съм много далеч, но просто трябва да се върна до позицията пред по-големите цели. Сигурен съм, че ще имам още пропуснати шансове, защото животът е такъв. Но искам в края на кариерата си да не съжалявам за нищо", завърши той.