От ЦСКА с претенции във "В" група, искат да играят на лампи

Червените ще ритат само през уикенда, аматьорите ходели на работа през седмицата

ЦСКА поиска от зоналния съвет на БФС да играе мачовете си на осветление поне до края на септември, съобщава 24 часа. Молбата със сигурност ще бъде удовлетворена. Няма как мачове на "червените" да бъдат изместени извън уикенда, защото част от отборите в Югозападната "В" група са истински аматьорски, като футболистите ходят и на работа. Заради това в програмата е предвиден само един междинен кръг в сряда, който обаче е заради местните избори през октомври, защото няма как в неделя да се осигури полиция за охрана на мачовете.

Първият мач на столичани във "В" група ще е следващия петък от 20:00 часа на стадион "Българска армия" срещу Струмска слава (Радомир), пише "Труд". Това е предпоследно решение в БФС и вероятно двубоят ще е след елитния сблъсък Монтана – Лудогорец, който е насрочен за 17:30 часа.

Все още няма и сигурност коя телевизия ще излъчва "В" група през новия сезон. На този етап това е Канал 3, който държа правата и за миналия сезон. За новия кандидати са също Нова Броудкастинг Груп, която държи елита и купата на България, както и Би Ти Ви.

Предполага се, че до понеделник ще има пълна яснота и мачовете на "червените" винаги ще бъдат в т.нар. прайм тайм.