От "Лудогорец" не приеха оставката на ръководството, гласуват доверие и на треньора

През настоящия сезон ще защитава шампионската си титла и ще гради боеспособен отбор, който да се върне конкурентен в европейските клубни турнири, заричат се от ръководството

От "Лудогорец" не приеха оставката на ръководството, гласуват пълно доверие и на треньора Бруно Рибейро. Това обяви клубът от Разград на официалния си сайт след отпадането от модловския "Милсами" още във втория кръг на квалификациите за Шампионската лига.

Според ръководството причината за слабия старт на сезона не е у Рибейро. "След направените анализи бяха отчетени грешки още преди назначаването на Рибейро. Новият наставник проведе изключително кратка подготовка по предварителен план, който беше в ход. Отсъствието на националните състезатели, закъснялото пристигане на новите попълнения и много други фактори доведоха до поражението от "Милсами".

"Отчитайки тези грешки, ръководството на отбора подаде оставка късно снощи. След направен обстоен анализ днес собствениците на клуба отхвърлиха оставката и бяха начертани целите и действията през следващите месеци", се казва в съобщението на разградчани. "През настоящия сезон "Лудогорец" ще защитава шампионската си титла и ще гради боеспособен отбор, който да се върне конкурентен в европейските клубни турнири. "Лудогорец" никога не се предава и рано или късно винаги постига целите си", допълват от ръководството.

Клубът поднесе извинение на всички разочаровани и обеща да направи всичко възможно, за да си върне доверието им. "За ръководството, треньорския щаб и футболистите на "Лудогорец" това е срамно петно, което може да бъде измито само с добро представяне на отбора в първенството и успешно завръщане в евротурнирите следващия сезон." Като причини бяха отбелязани и новите попълнения. „Те нямаха време за подготовка и адаптация, което не им даде възможност да подпомогнат пълноценно тима в мачовете с "Милсами". Новите футболисти са изключително качествени играчи и те ще вдигнат класата на отбора, но им е необходимо още време за адаптация, което ние го нямахме", допълни спортният директор.

Томанов заяви още, че на Рибейро ще бъде осигурено спокойствие да работи. "Той е млад и перспективен специалист, който има качества и трябва да получи шанс да ги развие. Ние си даваме ясна сметка в каква ситуация пое отбора. Практически той нямаше време дори да опознае тима, както и отделните състезатели, пък какво остава да разгърне пълния си потенциал. Ние ще се постараем да му осигурим спокойствие, за да има времето да наложи идеите си и да окомплектова отбор, който да бъде конкурентен следващия сезон в евротурнирите."