Гриша Ганчев: ЦСКА и Литекс може да се слеят

Шефът на ловчанлии не отрича, че двата тима могат да станат един клуб

Обединение между ЦСКА и Литекс би било шок за футболната общественост в страната. Собственикът на ловчанлии Гриша Ганчев не отрече информациите, че е готов за евентуално сливане на двата клуба, за което се говори от края на миналата седмица.

"Ако държавата не е против, всичко ще се случи много, много бързо", коментира бизнесменът.

Трансформацията ще започне с излизане на Литекс от “А“ група, като клубът ще запази само своята академия за таланти, която е №1 в България. Името на ловешкия отбор ще се промени на ЦСКА 23 например, след което “червените“ фенове ще трябва да го припознаят. Това е като първа стъпка. След това и седалището ще се премести на нов адрес - ”Българска армия”.

Новите “червени“ ще имат възможността да играят в Европа с квотата на Литекс, който има лиценз. УЕФА няма да забрани на Литекс да си смени името. Така, тъй като стадионът в Ловеч вече е заявен за мачове от Лига Европа, там като домакин през юли може да играе... ЦСКА 23.

Планира се среща с премиера Бойко Борисов. Ако той каже "Да“ на идеята, още в неделя на срещата ЦСКА - Литекс обединението може да започне с одобрение на „червената“ публика.