Драма в ЦСКА - изпълнителният директор хвърли оставка

Напускам заради абсолютно несъгласие с мажоритарните собственици, мотивира се Александър Тодоров

Изпълнителният директор на футболния ЦСКА Александър Тодоров подаде оставка, която е приета от собствениците на клуба. Това съобщи самият той на пресконференция.

Тодоров е изразил несъгласие с концепцията на настоящите собственици за развитието на клуба, тъй като я смята за неработеща.

"Напускам заради абсолютно несъгласие с мажоритарните собственици в момента, които по една или друга причина не желаят това дружество да продължи в този си вид. Те имат концепция, която ще представят утре, но за мен тази концепция е изключително рискова", каза той.

Тодоров обяви, че кандидатът за купуването ЦСКА от Англия Дениз Кизилоз е бил доведен от предишния собственик Александър Томов. Той бил готов да даде 640 хил. евро за най-спешните плащания. Преди ден се свързал отново с Тодоров и изразил готовност още следващата седмица да плати 2 млн. евро.

Досегашният изпълнителен директор определи сумата като жизненоважна за ЦСКА. На въпроса как и защо сега се появява Кизилоз Тодоров отговори: "Сега е разбрал за клуба и за това, че има нужда от инвестиции. Аз познавам хората, които са във финансовата институция, с която е свързан. Виждам е него изключителен ентусиазъм."

Тодоров и Томов обаче нямали намерение да се връщат в ЦСКА, дори Кизилоз да стане собственик, защото са уморени физически и емоционално.