ЦСКА без лиценз за Европа

Клубът обаче нямат почти никакъв шанс да получат право на участие в Европа заради големите задължения, които натрупаха в последните 2 годин

ЦСКА няма да получи лиценз за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. Лицензионната комисия към БФС в момента разглежда документите на отборите и ще обяви решението си до няколко дни. 

Клубът обаче нямат почти никакъв шанс да получат право на участие в Европа заради големите задължения, които натрупаха в последните 2 години, пише "7 дни спорт". Към момента в "Борисовата градина" имат приоритет да уредят поне лиценз на отбора за "А" група, което на този етап това също не е сигурно. 

Намерена е вратичка, която да позволи на отбора да играе в елита и догодина, но и тя не дава пълни гаранции, тъй като има едно условие.

"Червените" трябва да постигнат договорка с "Чавдар" (Етрополе) по трансфера на Ивайло Чочев. Ако клубът успее да постигне такова споразумение и го представи пред БФС, тогава вероятно ще получи лиценз за "А" група. 

Засега обаче от "Чавдар" не са склонни на компромис и това може доста да усложни нещата. Вратичката, която ЦСКА може да използва е евентуална жалба пусната от Чавдар. Ако такава е подадена в УЕФА за липса на споразумения, реципрочно на платежно нареждане за сумата от 350 хиляди евро, то "червените" мигновено губят и двата си лиценза.

Ако обаче етрополци не са се жалвали пред футболната централа и ако са дали съгласието си в документите на ЦСКА да бъде входирано съгласие за споразумение и ако всички останали критерии на УЕФА са покрити, тогава ЦСКА може да вземе лиценз и за Европа. Без изрядни документи обаче, дори и с подобно споразумение за изплащане на въпросната сума след 31 март, клубът няма да има право да играе в евротурнирите. Все пак Лицензионната комисия има право да вземе това предвид и да разреши на ЦСКА да участва в "А" група.