Левски и ЦСКА сколасаха с документите за лиценз за "А" група

И Локомотив Пловдив иска да е в

Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив подадоха документи за влизаме на лиценз за "А" група и евротурнирите. За трите клуба се говореше най-много, че ще видят зор да спасят лиценза, но спазиха крайния срок от 18,00 ч. днес, за да внесат документацията.

Останалите клубове от "А" група също изпратиха документация към Лицензионната комисия. "Всички клубове подадоха документите си в Лицензионната комисия. Сториха това в срок. Дали обаче те са изрядни, ще разберем по-късно. Приехме огромен обем от документация. Комисията ще разгледа внимателно всичко и ще бъдат взети съответните решения", обяви пресаташето на БФС Павел Колев.

Левски трябваше да обезпечат 805 хиляди лева. Част от тези пари са платени, а други са разсрочени, в това число дълговете към бившите футболисти Валери Божинов, Орлин Старокин и Мирослав Иванов. "Благодарение на собственика Тодор Батков и усилията, които положиха Иво Тонев и Георги Иванов, които проведоха много срещи, ние успяхме да свършим много работа по отношение на лиценза. Изключително сме благодарни на над 800 дарители, които също помогнаха и продължават да го правят, чрез кампанията "Левски е твой", коментира финансовият директор на "сините" Константин Баждеков пред "Гонг".

В ЦСКА пък имаше среща между Александър Томов, мажоритарен собственик на клуба, бизнесменът Ивайло Манджуков и избраниците на феновете Борислав Лазаров и Милко Георгиев, които ще се сдобият с акциите на Юлиан Инджов и Ивайло Манджуков. Говори се, че дълговете на ЦСКА са приблизително 1,8 млн. лв., като 1,3 млн. от тях за обезпечени. За останалите е постигнато съгласие за разсрочване.

Локомотив Пловдив пък успя да събере част от парите за погасяване на дълговете след плащане от Левски за трансфера на защитника Аймен Белаид.