Коджабашев: Федерацията по вдигане на тежести се ръководи от невежи хора

Той беше категоричен, че е запознат отлично със случващото се във федерацията, но там цари некомпетентност

Федерацията по вдигане на тежести се ръководи от невежи хора. Управлението се състои от "супер неграмотни, невежи и некомпетентни хора" в лицето на председателя Неделчо Колев и генералния секретар Борислав Гидиков. Това заяви бившият председател на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев в ефира на Нова телевизия.

Той беше категоричен, че е запознат отлично със случващото се във федерацията. "Знам откъде и какво се взима. През 2008 г. имахме същия случай, пак с 11 състезатели. Фирмата доставчик може да продава чисти продукти. Но там са супер некомпетентни - някой чул-недочул, че този препарат дава голяма сила, купуват го", уточни Коджабашев. Според него федерацията разполага със средства за качествени добавки, но се купуват от най-евтините. На въпроса дали говори за злоупотреби, той заяви: "Нещо такова ми се върти из главата".

В отговор Гидиков отхвърли обвиненията за злоупотреби, както и че той е казвал какви медикаменти да се взимат. "В този спорт има огромни проблеми. Там смърди и вони", добави Коджабашев. Представителят на фирмата, доставяща хранителни добавки, Марио Николов заяви, че работи с федерацията от четири години и досега проблеми не е имало. Той обясни, че през 2011 г. е бил потърсен от треньора Иван Иванов