ФИФА и Мадам Ба осъдиха Александър Томов

Собственикът на ЦСКА не искал да си плаща за трансферите

ЦСКА и собственикът на клуба Александър Томов беше осъден във ФИФА за неплащане на комисиона към агента на Абел Анисе Сокена Ба Бенжелюн, известна у нас като Мадам Ба.

Информацията е на вестник „Меридиан Мач”, който се е свързал с адвоката на французойката. Той се е представил като Дени и разкрива, че Световната футболна централа е разпоредила да се платят над 50 хил. евро на мениджърката, която е помогнала за трансфера на мадагаскареца от Черноморец на „Армията”. „Мадам Ба спечели категорично делото във ФИФА. Казусът "Анисе" вече е окончателно приключен и ЦСКА трябва да плати 55 хил. евро с лихвите. Единственият проблем е, че ръководството на клуба не иска да плаща”.

„Чух се по телефона с новия президент Александър Томов. Той умее да говори убедително, но не иска да плаща. Проблемът е, че ЦСКА обещава, а не изпълнява. Изкарват се жертви, а никой не ги е карал да подписват”. „Затова сега имат срок да платят всичко до 3 април, иначе ще им бъдат отнети три точки от актива”, сподели адвокатът пред вестника. До днес пък отнякъде трябва да се извадят 80 хил. евро за плащане по трансфера на Бернардо Тенгариня иначе и там ще има санкция.