Глобиха вълшебния Моци с 10 бона

Румънецът се е качил на главата на Кирил Домусчиев

Управителният съвет на Лудогорец взе сурови мерки по повод поведението на играчите в последните мачове. Козмин Моци се превърна в център на вниманието след червения картон срещу Литекс преди няколко дни. Румънецът показа среден пръст на публиката, на излизане от терена изрита няколко бутилки и се саморазправи със служители и органи на реда. За своеволията си Моци е глобен от ръководството на Лудогорец с 10 хиляди евро и е с последно предупреждение за отстраняване. Фабио Ешпиньо е глобен с 5 хиляди евро и също е с последно предупреждение за отстраняване от отбора. Парадоксът е, че глобите от Лудогорец за футболистите са в пъти по-високи от тези, които БФС наложи на Моци. Дисциплинарната комисия санкционира играча с 3000 лева, а ръководството на Лудогорец го ожули с 10 хиляди евро, съобщи "Спортал".

Ето официалната позиция на Лудогорец:

"На заседание на УС на ПФК Лудогорец, проведено ден след загубата от Литекс, беше изслушано становището на спортно-техническото ръководство на отбора по повод неубедителните игри на отбора и бяха анализирани причините довели до тях. След като изслуша анализа на старши треньора Георги Дерменджиев и мерките, които той предлага за справяне със ситуацията, УС на Клуба потвърди доверието си в него и щаба му. По повод действията на играчи на ПФК Лудогорец, които уронват престижа на Клуба, се взеха следните решения:

- Налага се глоба в размер на 10 000 евро на защитника Козмин Моци. Състезателят получава и последно предупреждение за отстраняване от отбора.

- Налага се глоба в размер на 5000 евро на Фабио Ешпиньо. Състезателят получава последно предупреждение за отстраняване от отбора.

- Всички играчи на ПФК "Лудогорец", получили жълти картони за оспорване на съдийско решение, ще бъдат глобени сурово според вътрешния правилник.