Плевнелиев за развитието на зимните курорти, но без сблъсък с екозащитници

Държавният глава подкрепи Банско за изграждането на втори кабинков лифт

България има потенциал да развива зимните си курорти. И в Банско, и в Добриници, Боровец, Чепеларе и Пампорово ние имаме прекрасни условия за развитието на зимни спортове. Туризмът е най-важната индустрия за България и с повече усет, желание и добронамереност можем да превърнем зимните си курорти в едни от най-привлекателните места за туризъм в света. Това обяви ексклузивно президентът Росен Плевнелиев на пистите в Банско.

Държавният глава пристигна, за да напбюдава пряко кръг от Световната купа за жени, който се провежда в нашия зимен курорт.

Плевнелиев посочи, че не е почитател на безпринципните сблъсъци с природо и екозащитници дали има нужда от втори кабинков лифт на Банско и от нови писти по другите курорти.

Той посочи, че хората, които развиват този бизнес, най-много обичат и пазят гората, и те не биха позволили безпринципното й унищожение. Затова застава зад техните интереси и инскания, убеден, че съобразявайки се с всички високи европейски екостандарти България може да се развива като една привлекателна туристическа дестинация, категоричен е президентът.