Тервел Пулев осъди за 18 бона "Уикенд"

Крайно време е издевателствата на жълтата преса над известните личности да престанат, апелира боксьорът

Тервел Пулев е осъдил издателя на вестник "Уикенд" за 18 000 лева заради клевети. Обезщетението, наложено от Софийския градски съд, е за "нанесени неимуществени вреди, претърпени в резултат на клеветнически и обидни твърдения". Това написа боксьорът на фенстраницата на брат му Кубрат Пулев във Facebook.

"Крайно време е издевателствата на жълтата преса над известните личности да престанат. Ние непрекъснато се опитваме да изграждаме своя авторитет, с всяко свое действие работим за положителния имидж на България, а някои хора се опитват да печелят на наш гръб с клевети и измислици. Доволен съм от изхода на това дело, защото ще е за пример и на останалите наклеветени как да си защитаваме името", каза Кубрат Пулев.

В броя си от началото на август 2013 г. вестникът публикува материал със заглавие "Братът на Кобрата – бияч на Таки". В него имало твърдения, че Тервел Пулев е част от група за рекет.

В текста се казва, че "от 2-3 седмици насам Тервел обикаля заведенията на София с тежковъоръжена шпицкоманда от 10-15 човека. Боксьорът и мутрите му всяка вечер навестяват всички оборотни заведения в Студентски град, за да респектират с присъствието си дилъри на ромския бос. До този момент братът на Кубрат Пулев даваше вид, че стои далече от мафията, но очевидно не е устоял на изгодната оферта", пише в материала.

"Ню медиа груп" АД трябва да плати и 1620 лева съдебни разноски, както и натрупаната законна лихва върху обезщетението до момента на изплащането на сумата, считано от 3 август 2013 г.