Левски пред отнемане на лиценза за Европа

​Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев обяви, че финансовото състояние на клуба през последните няколко месеца е много тежко.

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев обяви, че финансовото състояние на клуба през последните няколко месеца е много тежко. Той призна, че „сините” трябва да покрият дългове на стойност 1,7 млн. до 20-и март, за да вземат лиценз за евротурнирите. За нормалното функциониране на клуба до юни пък са нужни малко над 4 млн. лева. Сумите, които дължи отборът са към бивши футболисти, треньори и служители. „За момента се дължи една заплата на играчите, в скоро време ще се влезе във втора. Ще водим разговор с всички, на които дължим пари, с някои ще бъде трудно или почти невъзможно, тъй като някои от сумите са разсрочвани вече по 1-2 пъти. Никой не си заравя главата в пясъка, не се игнорира нито един проблем, но съм оптимист, особено след случилото се вчера и учредяването на този бизнесклуб. Изискванията за лиценз за А група са завишени. При всяко положение целта е да вземем лиценз за Европа", обобщи Тонев. 

Той допълни, че в момента финансовият екип на клуба работи върху проектобюджета за 2015 г., в който разходите са сведени до минимум – 4,4 млн. лева за нормалното функциониране на клуба до юни. „Набелязахме конкретни стъпки - водим преговори с три или четири потенциални спонсора на Левски. Разговорите не вървят никак лесно. Тук е моментът да поздравим Георги Иванов и Стойчо Стоев, че съумяват да се вместят в тези параметри” каза още Иво Тонев.