Петев кани Бербатов отново в националния

Приоритети на новия селекционер са да се опита да извлече максимума от всеки футболист и всеки мач, както и връщане на интереса към националния отбор

Новият селекционер на националния отбор Ивайло Петев планира разговори с нападателя на Димитър Бербатов за връщане в националния отбор. Това съобщи той в ефира на БНТ. Бербатов се отказа от възможността да играе за България през 2010 г. От тогава няколко пъти е бил канен да се върне, но без резултат. След това е бил канен няколко пъти, но неуспешно. 

Другите приоритети на новия селекционер са да се опита да извлече максимума от всеки футболист и всеки мач. "Ние сме футболна нация. Имали сме добри футболисти и пак ще имаме. Моята цел винаги е била първо място. Сега имаме шанс за третото в групата от Евро 2016, ще направим всичко възможно, за да го постигнем."

Бившият селекционер Любослав Пенев каза наскоро, че Бербатов е бил готов да се върне. Треньорът обаче обвини вицепрезидента на БФС и отговорник за националния отбор Йордан Лечков за провала на преговорите. Петев изтъкна като своя голяма цел връщането на интереса на българите към националния отбор. "Моята амбиция е да накараме хората отново да вярват и да гледат отбора. Важното е да следваш своята цел и да правиш това, което можеш. Не бих се поддал на натиск от ръководителите в БФС.” завърши той.