Реал надви Лудогорец в мега-спектакъл след скандално съдийство

Напрегнат мач между Лудогорец и Реал (Мадрид), изпълнен с противоречиви емоции, завърши с победа за европейските шампиони. В главно действащо лице се превърна съдийският щаб от Шотландия. Съдиите не спряха да вземат странни решения през целия мач, а това изнерви и двата отбора.

Лудогорец излезе без страх в мача и напук на всички очаквания поведе в 6-ата минута след корнер и удар с глава на Марселиньо. Стражът на „орлите” Владо Стоянов спаси дузпа, изпълнена от Кристиано Роналдо, но последва втора такава, след очевидна симулация но португалеца. Втория път той не сгреши и изравни резултата. Мачът продължи равностойно, но класата на мадридчани си каза думата и те стигнаха до победен гол в 77-та минута след удар на Карим Бензема. Лудогорец имаше своите шансове до края, но не успя да се възползва от тях.

За Лудогорец Дани Абало замени Върджил Мисиджан, а Абел Анисе отстъпи мястото си на Фабио Ешпиньо. В състава на Реал (Мадрид) най-голямо впечатление направи появата на Чичарито за сметка на Карим Бензема, а младите Иска и Ияраменди заместиха Тони Кроос и звездата Хамес Родригес. В състава на Реал блестяха имената на суперзвездите Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.