"Нова телевизия" взе правата за мачовете от А група

Мачовете от А група, Купата на България и Суперкупата занапред ще се излъчват по каналите на "Нова броудкастинг груп". "Футбол про медиа", която държи правата за българското първенство, прекрати договора с "Тв7" и подписа с новия си партньор.


"Трябваше да се стигне до този ден. Бяхме предупредили още преди месец", каза изпълнителният директор на "Футбол про медиа" Атанас Караиванов в спортно шоу "Гонг" по "Дарик".

Договорът с "Тв7" е прекратен, тъй като телевизията не е платила задълженията си по него.

Тъй като времето е малко, промяна в програмата за телевизионното излъчване на срещите от петия кръг няма да има и в ефира ще влязат два мача. "Диема" ще предава двубоя между шампиона "Лудогорец" и ЦСКА в събота в 20.00 ч., а ден по-късно и "Левски" - "Ботев" от "Георги Аспарухов". От следващия кръг в ефира ще има по четири мача.

Договорът с "Нова броудкастинг груп" покрива финансовите параметри от прекратения контракт с "Тв7" и клубовете няма да бъдат ощетени, твърди Караиванов.

Интерес към телевизионните права в А група е имало от всикчи големи телевизии. По думите му от "Нова телевизия" са били най-настоятелни.

Споразумението с "Нова брпудкастинг груп" е за правата за телевизионното и онлайн излъчване на мачовете и важи за този и за следващия сезон, обявиха от компанията.

"Ще работим активно и в партньорство с всички страни, за да привлечем интереса на още повече почитатели към българското първенство, което вярваме, че ще допринесе за развитие на българския футбол като цяло. С придобиване правата и на българския шампионат вече може да предложим на футболните фенове в България изключително богато и разнообразно футболно съдържание – най-оспорваните двубои от елита на българския футбол, както и най-доброто от английския футбол", каза главният изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосел.

Караиванов изтъкна, че по време на преговорите е установил, че въпреки старите стадиони и слабата форма на грандовете, хората обичат родните си звезди и искат да ги гледат по телевизията.