Кобрата: Защо Кличко сам се подлага на съмнения за допинг?

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев попита защо Кличко сам се подлага публично на съмнения за допинг по време на пресконференция в Германия

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев попита защо Кличко сам се подлага публично на съмнения за допинг по време на пресконференция в Германия, съобщава „7 дни спорт”. Причината е, че дългоочакваният му съперник и световен шампион Владимир Кличко дава проба само след състезание, защото такова е изискването на федерацията, с която има договор. От друга страна българинът е задължен да дава проба във всеки един момент по време на подготовката, защото е под шапката на австрийска федерация.

„Да откажеш нещо такова веднага поражда съмнения, че не си чист. Да дава проба само след мач? Така се връщаме 30 години назад. Ако човек иска да се допингира, може да направи така, че да се изчисти. А обяснението, че немската федерация не прави извънсъстезателни проверки по финансови причини - това също не мога да го приема.” ядосва се Кобрата. Той е на мнение, че Кличко сам може да извади 30 000 евро и да плати, за да му правят проби. „Защо Кличко сам се подлага публично на съмнения? Защото не е чист, може би?" попита той.

Интересен факт е, че брат му Виталий бе хванат с нандролон, заради което не участва на олимпийските игри в Атланта през 1996 г. От федерацията му също дават слаби аргументи. „Владимир може да бъде тестван по всяко време. Проблемът е, че той постоянно пътува, не си е често вкъщи и не знае с месеци напред в коя точка на света ще бъде. Не е практично да го слагаме в списъка за извънсъстезателен контрол", аргументира се президентът на немската федерация Томас Пюц. Той обясни, че немската федерация веднага разкривала, ако има нещо нередно, за разлика от австрийската.