Ултиматум към TV7: Плащайте или губите мачовете от А група

Правим единствен компромис и мачовете от първия кръг ще се излъчат, зачвиха от „Футбол Про Медиа“ в навечерието на първите мачове за новия сезон

Тв7 трябва да изпълни задълженията си по договора за телевизионните права или може да загуби възможността да излъчва срещите от А група. Това предупредиха от „Футбол Про Медиа“ в навечерието на първите мачове за новия сезон.

От компанията обясниха, че са изпълнили своята част от договора, като са платили 40% от цялата сума за телевизионни, радио и рекламни права за сезон 2014-15. Това се е случило два дни преди крайния срок в неделя, за да се осигури „обстановка за спокоен старт на новото първенство“.

„За съжаление нашият партньор ТВ СЕДЕМ ЕАД е в нарушение на финансовите си ангажименти към „Футбол Про Медиа“ ООД, което ни дава законно и договорно основание да забраним на ТВ СЕДЕМ ЕАД излъчването на футболните срещи“, се казва в съобщението на компанията.

В него се казва, че се прави единствен компромис и мачовете от първия кръг ще се излъчат. По програма това са двубоите „Левски“ – „Локомотив“ (Пловдив) и „Литекс“ – ЦСКА.

„В случай че ТВ СЕДЕМ ЕАД продължава да е в неизпълнение на финансовите си задължения, „Футбол Про Медиа“ ООД ще забрани на телевизията по-нататъшното излъчване на мачове. Тези действия ще оставят без телевизионно отразяване интересни футболни срещи от първенството, което може да бъде предотвратено само от отговорно поведение на ТВ СЕДЕМ ЕАД“, добавят от компанията.

Ако се стигне до забрана Тв7 да излъчва мачовете, това може да засегне най-напред дербито ЦСКА – „Левски“, което ще се играе във втория кръг.

От „Футбол Про Медиа“ заявиха, че в момента не може да се говори за това мачовете да се предават по други телевизии. Следващи решения по темата ще бъдат взимани след понеделник.

„Ние сме наясно, че голяма част от професионалните клубове у нас изпитват затруднения и средствата от телевизионни и рекламни права са нужни и трябва да се получават навреме. Всички действия на „Футбол Про Медиа“ ООД целят да защитят интересите на клубовете от А ПФГ, като дружеството ще продължи да бъде коректен партньор на БФС, който винаги е оказвал съдействие и подкрепа в нашата дейност“, пише в обръщението.