​Българските тимове с трудни мачове за Лига Европа

Най-сериозни противниците на Ботев, ЦСКА - в най-изгодна позиция

Тежки съперници очакват българските отбори при евентуално продължаване напред в Лига Европа. 

В 14,00 часа днес ще бъде изтеглен жребият за третия предварителен кръг, който ще определи евентуалните съперници на трите наши участника в турнира - ЦСКА, Ботев и Литекс. От УЕФА вече разпределиха урните за жребия и там се виждат доста неприятни възможни съперници за нашите отбори. 

Най-трудни за преодоляване изглеждат евентуалните противници на Ботев. Пловдивчани са непоставени в следващия кръг и така ще трябва да се изправят срещу някой измежду Торино, ПСВ Айндховен, Хъл Сити или победителя от двойките Будучност Подгорица - Омония, Калию - Лех Познан и Мьолде -Горица. Ако Литекс направи чудо и отстрани Диошгьор в реванша, ще трябва да се изправи срещу някой измежду Лион, Майнц 05, Черноморец Одеса или победител от двойките Люцерн - Сейнт Джонстън, Розенборг - Слиго Роувърс и Калев - ФК Краснодар. 

Най-леки изглеждат възможните съперници на ЦСКА, но причината за това е, че "червените" са поставени в този етап от турнира. Те могат да се паднат срещу Астра или победител от двойките Грьодиг - Чукарички, Абърдийн - Грьонинген, Линфийлд - АИК Стокхолм, ФК Сараево - Хаугезунд и Дери Сити - Шахтьор Солигорск.