Вили Вуцов: Посвещавам победата на Цветан Василев! Чакаме го на стадиона във Виена за реванша

Старши треньорът на Ботев Велислав Вуцов посвети победата с 2:1 над Санкт Пьолтен в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа на банкера Цветан Василев.

"Искам да благодаря на целия отбор за характера, който показа. Посвещавам победата на нашия собственик Цветан Василев. В живота има добри и лоши дни. Надявам се с днешната победа да сме го направили по-щастлив и се надявам да дойде на реванша във Виена. Цветан Василев направи много в името на Ботев. Феновете на Ботев освен, че са в силните моменти с клуба, са до него и в тежките моменти. Убеден съм, че с тази публика, традиция и играчи Ботев няма как да потъне. В никакъв случай не съм изненадан от играта на съперника. В контролите, които наблюдавахме, отборът на Санкт Пьолтен игра по-отворено и по-напред в противниковото поле и очаквах, че ще бъдат доста по-агресивни. Очаквахме, че ще играят в 4-4-2, а те играха в 4-1-4-1, което е далеч по-предпазливо. Нашият проблем бе в началото на втората част, малко се прибрахме, но аз не съм давал такива указания. Мачът мина през перипетии, но на няколко моменти имахме сериозни възможности да вкараме повече голове", добави треньорът на Ботев.

"Аз знаех, че това е един силов, здрав и организиран отбор. Това е турнирен тим, който знае как да играе в турнирните мачове. Знаех, че ще имаме сериозен противник и в никакъв случай не съм си мислил, че са слаб отбор. Обичам атакуващия футбол и искам да играем по-активно и по-атрактивно. Видяхте, че търсихме атаката през 90-те минути, но далеч не е това, което аз имам като идеи. Искам да играем по-директно и се надявам, че с ден на ден ще променяме образа си като агресия. Ако излезем за 0:0 в Австрия 100% ще загубим, затова ще търсим гол, който да ни донесе успех. Знам, че имаме много скъпи и добри футболисти, които в момента няма как да задържим. Очаквам някои от тези, които не играха днес да играят на реванша. За феновете на Ботев ще кажа една добра новина – има положителна промяна в главите на поне 3-4 футболиста, които имат намерение да останат", завърши Вили Вуцов.