ЦСКА прегази Левски с 3:1

Отборът на ЦСКА надигра с 3:1 като гост "Левски" в мач от 34-ия кръг на футболното първенство. Вечното дерби, който се изигра на стадион „Васил Левски,“ бе от плейофите в първата седмица на първенството.

През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол.

Левски бе по-активният отбор, като най-доброто положение за „сините“ се откри пред Пламен Крумов, който в 34-ата минута с удар от 30-ина метра удари греда.

Пропуски за ЦСКА направи Омар Косоко.

В 7-ата минута негов удар с глава мина над вратата на Левски, а в 32-ата минута Косоко бе изпреварен от вратаря на Левски Горан Блажевич, който изби топката от главата му.

През второто полувреме ЦСКА взе инициативата.

В 57-ата минута Тони Силва изскочи очи в очи с вратаря на Левски Блажевич, но бе изпреварен от стража на „сините“.

Минута по-късно Омар Косоко откри резултата в мача.

Той бе изведен зад отбраната на Левски от Ивайло Чочев, като се възползва от груба грешка на Павел Чмовш в отбраната на „сините“ и откри резултат.

В 81-ата минута резервата на Левски Радослав Цонев изравни резултата. Той се измъкна от отбраната на ЦСКА и след рикошет вкара гол за 1:1.

В 85-ата минута Иван Стоянов, който се появи на терена минути по-рано в състава на ЦСКА, се възползва от поредна грешка в отбраната на Левски и вкара втори гол за ЦСКА с удар от наказателното поле, за 2:1 за „армейците“.

В добавеното време на мача Иван Маркович вкара трети гол за ЦСКА за крайното 1:3.

Маркович завърши с гол пробив на Мартин Петров, който се появи като резерва за ЦСКА. Така ЦСКА спечели и четирите мача за първенство между двата тима този сезон.